Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > COMUNICAT OFICIAL DE L’ACGEP EN RELACIÓ AL TANCAMENT GENERALITZAT DELS EQUIPAMENTS I LES ACTIVITATS ESPORTIVES

COMUNICAT OFICIAL DE L’ACGEP EN RELACIÓ AL TANCAMENT GENERALITZAT DELS EQUIPAMENTS I LES ACTIVITATS ESPORTIVES

02/11/2020

Des de l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP) no podem compartir l’abast de les darreres mesures dictaminades en relació a la suspensió de l'obertura al públic de les instal·lacions i els equipaments esportius i a l'ajornament de totes les competicions esportives previstes per ser realitzades a Catalunya. L'esport és un servei essencial, no és el problema, som part de la solució.

SOM UN SERVEI ESSENCIAL

L’ESPORT NO ÉS EL PROBLEMA, ÉS PART DE LA SOLUCIÓ

Des de l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP) no podem compartir l’abast de les darreres mesures dictaminades en relació a la suspensió de l'obertura al públic de les instal·lacions i els equipaments esportius i a l'ajornament de totes les competicions esportives previstes per ser realitzades a Catalunya.

Creiem que l'Esport i l’Activitat Física són un servei essencial i han de ser part de la solució a la pandèmia de la Covid-19. És un sector econòmic estratègic pel seu pes en el PIB i per la generació d’ocupació, especialment entre la població jove, i s’ha realitzat un esforç ingent per garantir el compliment de totes i cadascuna de les mesures establertes per les instàncies superiors en cada moment.

Per aquest motiu instem a les autoritats competents que es valori la ponderació d’aquestes mesures atès que estem preparats per a oferir els serveis a la ciutadania d’una forma segura, ja que:

1. Vam tancar equipaments i serveis quan es va declarar el confinament total oferint serveis gratuïts a la població i vetllant per a que mantinguessin una vida activa.

2. Vam invertir en infraestructures de prevenció, senyalització, equips de protecció individual i productes desinfectants en instal·lacions i equipaments.

3. Hem dimensionat els nostres equips humans i materials de neteja i desinfecció i extremat totes i cadascuna de les mesures d’higiene.

4. Hem invertit hores i recursos en elaborar i actualitzar constantment els protocols i reglaments de règim intern adequant-los a totes i cadascuna de les mesures que han anat restringint o flexibilitzant les autoritats competents, no sense dificultats operatives i econòmiques.

5. Hem format al personal treballador i voluntari en tot el necessari per a l’autoconeixement, divulgació, control i vigilància de les mesures preventives, de reconeixement simptomàtic i d’actuació en cas d’identificació de potencials positius en casos de Covid-19.

6. Hem cercat i convençut a persones, en molt casos voluntàries i sense compensacions addicionals, per a que figurin com a responsables d’aplicació, vigilància i compliment de les mesures i protocols davant el Covid-19.

7. Hem contribuït a comunicar i a facilitar la comprensió i aplicació de les mesures canviants establertes, especialment al teixit esportiu amb menys recursos.

8. Vam reobrir en primer terme les instal·lacions esportives i vam oferir serveis d’activitat fisicoesportiva de lleure durant l’estiu a milers d’infants i joves sense incidència significativa en els contagis per Covid-19.

9. Hem aportat protocols específics per a cada modalitat esportiva atenent les seves particularitats i ens hem posat d’acord titulars de les instal·lacions, federacions esportives i consells esportius, clubs, centres d’ensenyament, associacions esportives escolars i empreses de serveis per a iniciar les activitats esportives extraescolars i les competicions esportives amb una incidència del 0,27% dels contagis actuals per Covid-19.

10.Hem regulat i extremat les mesures de prevenció dels nostres usuaris envers la mobilitat cap als entrenaments i competicions, l’accés i recollida esglaonat a les activitats, les declaracions d’auto-responsabilitat, els controls simptomàtics i d’higiene als accessos, l’ús de mascareta i distanciament durant les circulacions, la reducció dels aforaments als diferents espais d’ús esportiu i complementari com vestidors, graderies, restauració, serveis públics,...

11.Hem condicionat l’inici dels esports on no es pot preservar la distància de seguretat exclusivament als grups estables i permanents.

12.Garantim els registres i traçabilitats d’esportistes, tècnics, acompanyants, espectadors, mitjans de comunicació,...

13.Contribuïm a la salut física, mental i social de la ciutadania i possibilitem a la població fer front a altres pandèmies com el sedentarisme o l’obesitat.

14.Som transmissors de valors transversals dins la nostra societat com l’esforç, la superació, la constància, la perseverança, la disciplina, el saber perdre i el saber guanyar, el no rendir-se, el cooperar, el joc net, la humilitat, l’autoestima, la competitivitat, el compromís,...

15.Entrenem la condició física, coordinativa, cognitiva, emotiu-volitiva i socio-afectiva per a una millora i resiliència de la salut integral que tant ens pot ajudar en cas de contagi per Covid-19.

16.Tenim el talent humà, procedimental i metodològic. Estem preparats !!!

17.Els entorns i escenaris de la pràctica fisicoesportiva que hem creat entre tots durant aquests mesos, són segurs…

 

... SOM UN SERVEI ESSENCIAL,
... SOM SEGURS,
... ESTEM PREPARATS I
... SOM PART DE LA SOLUCIÓ!

Arxivat a: General

Patrocinadors de l'ACGEP