Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > Els 37 guardons i les més de 150 persones assistents confereixen els VIII Premis Catalunya a la Gestió Esportiva celebrats a Martorell com els més concorreguts dels 30 anys d’història de l’ACGEP

Els 37 guardons i les més de 150 persones assistents confereixen els VIII Premis Catalunya a la Gestió Esportiva celebrats a Martorell com els més concorreguts dels 30 anys d’història de l’ACGEP

Premi a les Gestores i Gestors Esportius: SUSANA CLOSA CASTELLA (Gerent de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona)
Premi a les Gestores i Gestors Esportius: GISELA BAYÉ MOLAS (Cap del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes)
Premi a les Gestores i Gestors Esportius: RAMON CUADRAT GARCIA (Director-Gerent Esportiu del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona)
Premi a les Gestores i Gestors Esportius: SALVADOR VALLS CUELLO (Cap d’Àrea de Gestió d’Esports de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat)
Premis a la Gestió Esportiva pública de Municipis de menys de 5.000 habitants: VALL DE BOÍ
Premi a la Gestió Esportiva pública de Municipis de menys de 5.000 habitants: GÓSSOL
Premi a la Gestió Esportiva Pública de Municipis de 5.000 fins a 10.000 habitants: PUIGCERDÀ
Premi a la Gestió Esportiva Pública de Municipis de 5.000 fins a 10.000 habitants: SALLENT
Premi a la Gestió Esportiva Pública de Municipis de més de 10.000 fins a 20.000 habitants: PALAMÓS
Premi a la Gestió Esportiva Pública de Municipis de més de 10.000 fins a 20.000 habitants: BANYOLES
Miquel Noguer (President de la Diputació de Girona i Alcalde de Banyoles)
Gestió Esportiva Pública de Municipis de més 20.000 fins a 50.000 habitants: MARTORELL
Premi a la Gestió Esportiva Pública de Municipis de més 20.000 fins a 50.000 habitants: AMPOSTA
Premi a la Gestió Esportiva Pública de Municipis de més de 50.000 habitants: GRANOLLERS
Premi a la Gestió Esportiva Pública de Municipis de més de 50.000 habitants: TERRASSA
Premi a la Gestió Esportiva Associativa: CLUB TENNIS TAULA BORGES
Premi a la Gestió Esportiva Associativa: HOQUEI CLUB PALAU DE PLEGAMANS
Premi a la Gestió Esportiva Privada Comercial: ASSOCIACIÓ D’EMPRESES DE CATALUNYA D’ACTIVITAT FÍSICA I FITNESS (ADECAFF)
Fernando París (President de la FAGDE)
Premi al Disseny d’un Espai i/o Equipament Esportiu: POLIESPORTIU MUNICIPAL GORNAL DE L'HOSPITALET DE LLOBREGAT
Premi a la Gestió Esportiva en l’àmbit estatal o internacional: LABORATORI ANTIDOPATGE DE CATALUNYA
Premi al Programa o Activitat Esportiva: “PROJECTE TRANSFORMADOR “JOVENTUT ESPORTIVA, SOCIETAT ACTIVA” de la Diputació de Barcelona
Premi a l'Esdeveniment Esportiu: I CONGRÉS MUNDIAL DE TURISME ESPORTIU, Lloret de Mar (2021)
Josep March (Representant Territorial de l’Esport a Barcelona de la Generalitat de Catalunya )
Premi a la Innovació en l’Esport: SEGELL DE QUALITAT DEL SISTEMA ESPORTIU CATALÀ del COPLEFC
Premi a la Transformació Digital de l’Esport: Procés de digitalització global de la FEDERACIÓ CATALANA DE BÀSQUET
Premi Esport i Medi Ambient: FEDERACIÓ D' ENTITATS EXCURSIONISTES DE CATALUNYA (FEEC).
Premi al Foment dels Valors en l’Esport: ONAT FOUNDATION
Premi d’Honor a la Trajectòria en Gestió Esportiva: JOSEP LLUÍS INGLÉS CERVELLÓ (Ex-gerent del Servei Municipal d’Esports de Tarragona)
Premi d’Honor a la Trajectòria en Gestió Esportiva: JORDI BROS RIBES (Ex-director de l’empresa municipal Reus Esport i Lleure SA)
Premi d’Honor a la Trajectòria en Gestió Esportiva: CARLES SÀNCHEZ I BONASTRE (Gerent d'Esports de L'Institut Municipal de Cultura i Esports de Terrassa -IMCET-)
Menció Especial a la Gestió Esportiva a l’ÀREA D’ESPORTS DEL CONSORCI DEL LLUÇANÈS
Menció Especial en Gestió Esportiva: CONSELL ESPORTIU DE LES GARRIGUES
Menció Especial en Gestió Esportiva: CORREPOBLE DEL BAIX EMPORDÀ
Reconeixement especial a títol pòstum a JOAN LACUEVA COLOMER
Reconeixement especial a títol pòstum a SANDRO BOQUET CERVERA
Reconeixement Especial en l’àmbit de la Gestió Esportiva a MONTSE TRULLÉN FELIU
Reconeixement Especial en l’àmbit de la Gestió Esportiva a JUAN ANDRÉS HERNANDO
Intervenció institucional del Diputat Delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona David Escudé
Lliurament de la placa a l’Alcalde de Martorell Xavier Fonollosa per part del President de l'ACGEP Josep Campaña.
20/03/2023

Els VIII Premis Catalunya a la Gestió Esportiva de l’ACGEP celebrats a Martorell comptaren amb la presència de més de 150 personalitats de l’àmbit de la gestió esportiva i amb la representació institucional d’un gran nombre d’alcaldes, regidors, presidents, directius, gestors i tècnics esportius. L’Alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, el Representant Territorial de l’Esport a Barcelona de la Generalitat de Catalunya Josep March, el Diputat Delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona David Escudé, el President de la Diputació de Girona Miquel Noguer, el President de la FAGDE Fernando París i el President de l’ACGEP Josep Campaña varen intervenir institucionalment durant el transcurs de la gala.

El passat divendres 17 de març, Martorell, ciutat europea de l’esport 2023, acollí la 8a edició dels Premis Catalunya a la Gestió Esportiva que l’Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP), ve organitzant des de 1996.

 Tant pel nombre de guardons lliurats, com per les més de 150 persones assistents provinents de tots els indrets de Catalunya, aquesta edició dels premis s’ha convertit en la més concorreguda, sense conincidir amb el Congrés de Gestió Esportiva, en els 30 anys de l’ACGEP que enguany celebra el seu aniversari.

 L’acte, que va tenir lloc a l’auditori Joan Cererols del Centre Cultural de Martorell, va ser conduït pel periodista esportiu de la Televisió de Catalunya, Jordi Sanuy, que inicià l’esdeveniment amb la benvinguda a totes les persones assistents.

 Seguidament, l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, després de  la corresponent salutació, benvinguda i agraïments, exposà la rellevància d’esdevenir Ciutat Europea de l’Esport 2023 i el posicionament de la ciutat envers l’activitat física i l’esport com a element educatiu, integrador i transformador. La intervenció institucional finalitzà presentant un vídeo clarificador de la gran tasca que s’està fent a Martorell en l’àmbit fisicoesportiu.

 L’exposició de Martorell, donà pas a la Taula de debat sobre la nova Ley del Deporte que va ser publicada al BOE el passat 31 de desembre del 2022. La taula anomenada "Com ens afecta la nova -Ley del Deporte-” es centrà en com afecta o pot afectar fonamentalment la nova llei en l’àmbit de la gestió esportiva. Moderada pel presentador de l’acte Jordi Sanuy, hi participaren 3 persones expertes del sector com la Sra. Isabel Pérez Espinosa, Secretària de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, la Sra. Iolanda Latorre Roldán, Secretària de l’Associació d’Empreses de Catalunya d’Activitat Física i Fitness i Coordinadora Sectorial d'Esports de la Confederació Patronal de la PIMEC i finalment, el Sr. Gerard Figueras Albà, que ha estat Director del Consell Català de l’Esport i Secretari General de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya i actualment és el subdirector dels Centres DIR. Tots tres donaren resposta a diferents qüestions des de les diferents perspectives associativa, privada-comercial i pública, a partir de les quals es plantejaren 3 qüestions, finalitzant amb un breu debat.

Tot seguit, el President de l’ACGEP Josep Campaña, va intervenir amb un emotiu discurs posant en valor la destacable tasca que fan les moltes entitats i persones a Catalunya, que la situen com a referent en l’àmbit de la Gestió Esportiva, enaltint especialment les persones i entitats premiades i concloent que totes i cadascuna de les persones assistents als Premis Catalunya a la Gestió Esportiva, així com moltes altres que hi treballen dins el territori català, tot i que possiblement no en siguin conscients, “són ACGEP”.

Sense altra dilació, es procedí al lliurament de premis, reconeixements i mencions a les persones i entitats guardonades en les següents categories:

Les premiades i premiats als Premis a les Gestores i Gestors Esportius van ser SUSANA CLOSA CASTELLA(Gerent de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona), GISELA BAYÉ MOLAS (Cap del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes), RAMON CUADRAT GARCIA (Director-Gerent Esportiu del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona) i SALVADOR VALLS CUELLO (Cap d’Àrea de Gestió d’Esports de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat).

Els guardonats a la categoria de Premis a la Gestió Esportiva pública de Municipis de menys de 5.000 habitants van ser la VALL DE BOÍ, recollí la seva alcaldessa Sònia Bruguera i GÓSSOL.

Els guardonats a la Gestió Esportiva Pública de Municipis de 5.000 fins a 10.000 habitants van ser PUIGCERDÀ, recolliren Albert Piñeira i Mar Quera, Alcalde i Regidora d’Esports respectivament de Puigcerdà, i SALLENT DE LLOBREGAT.

Els guardonats a la Gestió Esportiva Pública de Municipis de més de 10.000 fins a 20.000 habitants van ser BANYOLES, recollí el Premi Miquel Noguer, Alcalde de Banyoles i President de la Diputació de Girona i el seu Regidor d’Esports, Jordi Congost, i PALAMÓS, recollí Joan Barba com a Regidor d'Esports de Palamós.

Els guardonats a la Gestió Esportiva Pública de Municipis de més 20.000 fins a 50.000 habitants foren MARTORELL, recollí el Premi el seu alcalde, Xavier Fonollosa, i AMPOSTA, recollí Ignasi Fàbregas, Director del Centre de Tecnificació de les Terres de l’Ebre i Cap d'Esports de l’Ajuntament d’Amposta.

Els guardonats a la Gestió Esportiva Pública de Municipis de més de 50.000 habitants van ser GRANOLLERS, recollí el seu Regidor d’Esports, Álvaro Ferrer, i TERRASSA, recollí el Premi Miguel Angel Moreno, Regidor d'Esports de Terrassa.

El Premi a la Gestió Esportiva Associativa fou pel CLUB TENNIS TAULA BORGES, de Les Borges Blanques, recollí el seu President Enric Vall, i per a L’HOQUEI CLUB PALAU DE PLEGAMANS, de Palau-solità i Plegamans, recollí el Premi Salva Garcia, President de l’Hoquei Club Plegamans.

El Premi a la Gestió Esportiva Privada Comercial va recaure en L’ASSOCIACIÓ D’EMPRESES DE CATALUNYA D’ACTIVITAT FÍSICA I FITNESS (ADECAFF), recollí el Premi: el seu President August Tarragó.

El Premi al Disseny d’un Espai i/o Equipament Esportiu se’l va endur el POLIESPORTIU MUNICIPAL GORNAL DE L'HOSPITALET DE LLOBREGAT, recollí el Premi David Quirós, Tinent d'Alcaldia de l’Àrea d'Educació, Innovació i Cultura de l’Hospitalet de Llobregat acompanyat d’una representació de tècnics.

El Premi a la Gestió Esportiva en l’àmbit estatal o internacional va recaure en el LABORATORI ANTIDOPATGE DE CATALUNYA, recollí el premi Rosa Ventura, Directora del Laboratori Antidopatge de Catalunya amb alguns dels seus companys i companyes.

El Premi al Programa o Activitat Esportiva va ser pel “PROJECTE TRANSFORMADOR “JOVENTUT ESPORTIVA, SOCIETAT ACTIVA” de la Diputació de Barcelona, recollí el Premi David Escudé, Diputat  Delegat d'Esports de la Diputació de Barcelona.

El Premi a l'Esdeveniment Esportiu se’l va endur el I CONGRÉS MUNDIAL DE TURISME ESPORTIU, celebrat a Lloret de Mar l’any 2021, va recollir el Premi Ana Garcia-Cabestany, Regidora d'Esports de Lloret de Mar.

El  Premi a la Innovació en l’Esport va correspondre al SEGELL DE QUALITAT DEL SISTEMA ESPORTIU CATALÀ del COPLEFC. Va recollir el Premi el President del COPLEFC Pere Manuel Gutiérrez.

El Premi a la Transformació Digital de l’Esport fou pel procés de digitalització global de la FEDERACIÓ CATALANA DE BÀSQUET. Recollí el Premi el seu President Ferran Aril.

El Premi Esport i Medi Ambient va ser per la FEDERACIÓ D' ENTITATS EXCURSIONISTES DE CATALUNYA (FEEC). Recollí el Premi Jordi Merino, President de la FEEC.

El  Premi al Foment dels Valors en l’Esport se l’endugué ONAT FOUNDATION. Recollí el Premi el seu President, Francesc Colomé.

Els Premis d’Honor a la Trajectòria en Gestió Esportiva van correspondre a JOSEP LLUÍS INGLÉS CERVELLÓ (Ex-gerent del Servei Municipal d’Esports de Tarragona des de 1985 i ex-director d'Instal·lacions Esportives del Patronat Mpal. d’Esports de Tarragona), JORDI BROS RIBES (Ex-director de l’empresa municipal Reus Esport i Lleure SA i ex-responsable tècnic del Servei d’Esports de l’Ajuntament de Reus des de l’any 1988) i CARLES SÀNCHEZ I BONASTRE (Gerent d'Esports de L'Institut Municipal de Cultura i Esports de Terrassa -IMCET-).

La present edició del Premis Catalunya a la Gestió Esportiva també varen incorporar Mencions Especials en Gestió Esportiva a l’ÀREA D’ESPORTS DEL CONSORCI DEL LLUÇANÈS, al CONSELL ESPORTIU DE LES GARRIGUES, al CORREPOBLE DEL BAIX EMPORDÀ i a la plataforma multimèdia de contingut esportiu local i esports minoritaris LA XARXA.

El moment més emotiu de la gala fou el dedicat als Reconeixements especials a títol pòstum que van guardonar a JOAN LACUEVA COLOMER, qui va ser alt executiu del Barça a l’època del president Gaspart i va morir el 7 de maig de 2014 a l’edat de 64 anys; Marc Lacueva, fill de Joan Lacueva, en va rebre el reconeixement, i el dedicat a SANDRO BOQUET CERVERA, extècnic d’Esports de l’Ajuntament de Salou des de 1991, que ens va deixar el passat mes de febrer de 2019 a l’edat de 58 anys. La seva dona Glòria Garriga en va recollir el reconeixement.

Per finalitzar el lliurament de premis, es procedí als Reconeixements Especials en l’àmbit de la Gestió Esportiva que enguany van recaure en MONTSE TRULLÉN FELIU, Comissionada per l’Esport escolar de les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre), en JUAN ANDRÉS HERNANDO (referent en arquitectura d’instal·lacions esportives i promotor del treball transversal i cooperatiu entre arquitectes, enginyers i gestors esportius per a la concepció i disseny de les instal·lacions esportives) i en GERARD FIGUERAS I ALBÀ (Ex-Director del Consell Català de l'Esport entre el 2013 i el 2016 i ex-Secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, entre 2016 i 202).

El Diputat Delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona David Escudé, finalitzà amb una intervenció institucional.

El President de l’ACGEP Josep Campaña, lliurà una placa commemorativa a l’Alcalde de Martorell Xavier Fonollosa en record i agraïment per l’acolliment dels VIII Premis Catalunya a la Gestió Esportiva que l’ACGEP ha organitzat en el 30 aniversari de l’Associació.

Tot seguit, la gala va concloure amb un aperitiu gentilesa de l’Ajuntament de Martorell a la Sala Muixart del mateix Centre Cultural de Martorell.

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP