Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > FAGDE posa en marxa un estudi sobre el perfil del gestor/a esportiu/va a l'Estat

FAGDE posa en marxa un estudi sobre el perfil del gestor/a esportiu/va a l'Estat

24/03/2023

La Federació d'Associacions de Gestió de l'Esport d'Espanya (FAGDE) ha posat en marxa la primera fase de l'Estudi sobre el Perfil del Gestor i la Gestora de l'Esport a Espanya, projecte que compta amb el suport del Consejo Superior de Deportes. L'objectiu d'aquesta investigació és conèixer en profunditat la realitat d'una professió desenvolupada per milers de persones a l'estat espanyol.

La Federació d'Associacions de Gestió de l'Esport d'Espanya (FAGDE) ha posat en marxa la primera fase de l‟Estudi sobre el Perfil del Gestor i la Gestora de l‟Esport a Espanya, projecte que compta amb el suport del Consejo Superior de Deportes. L'objectiu d'aquesta investigació és conèixer en profunditat la realitat d'una professió desenvolupada per milers de persones a l'estat espanyol.

La iniciativa sorgeix de la necessitat de resoldre l'escassetat d'informació al voltant dels professionals que gestionen l'esport a Espanya. Si bé hi ha una regulació de les seves funcions en algunes comunitats autònomes a través de diferents lleis de les professions de l'esport, cal un apropament a la realitat quant a les seves dades sociodemogràfiques, quines competències desenvolupen i quines en són les necessitats.

Precisament, aquesta primera fase se centrarà en la recopilació de dades per, posteriorment, passar-ne a l'anàlisi i un diagnòstic final de l'estat de la professió a l'estat espanyol. Amb aquesta finalitat, s'ha elaborat un qüestionari que serà distribuït per les 13 associacions autonòmiques integrades a FAGDE, entre les que es troba l'ACGEP, i que també es donarà a conèixer a totes les persones i entitats vinculades al sector en general per poder arribar al màxim nombre possible de professionals de la gestió esportiva a Espanya.

La posada en marxa d‟aquest estudi s‟emmarca dins dels objectius fundacionals de FAGDE, entre els quals hi ha el reconeixement de la figura professional del gestor i la gestora de l‟esport i el foment de la seva formació contínua i permanent. Coordinat pels doctors Manel Valcarce i Jerónimo García-Fernández, aquesta investigació es veurà reflectida finalment en un informe de caràcter públic que contribuirà a orientar en el futur accions formatives, divulgatives i relatives a la gestió del coneixement.

Al següent enllaç podeu accedir al QÜESTIONARI DE L'ESTUDI SOBRE EL PERFIL DEL GESTOR I LA GESTORA DE L'ESPORT A ESPANYA.

Font: FAGDE

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP