Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > Les entitats integrades a FAGDE augmenten en un 13% els seus associats

Les entitats integrades a FAGDE augmenten en un 13% els seus associats

12/05/2023

El 26 d'abril passat es va desenvolupar, de manera telemàtica, l'Assemblea Ordinària de la Federació d'Associacions de Gestió de l'Esport d'Espanya. Es va destacar l'augment del 13% dels afiliats a les associacions autonòmiques.

Dimecres 26 d'abril passat es va desenvolupar, en format telemàtic, l'Assemblea Ordinària de la Federació d'Associacions de Gestió de l'Esport d'Espanya (FAGDE). A la reunió es van acordar algunes de les línies d'actuació a seguir els propers mesos i es van exposar algunes dades interessants, entre les quals destaca l'augment de persones afiliades a les diferents associacions autonòmiques integrades a aquesta entitat.

Així, a l'informe del president i la junta directiva presentat davant l'Assemblea, es constata un increment del 13% del nombre de persones associades, que passa de les 1.342 censades el 2021 a les 1.521 de l'actualitat. Aquesta circumstància està basada en el creixement de diverses associacions, especialment el de GEPACV, a la Comunitat Valenciana. D'aquesta manera, el nombre de persones vinculades a FAGDE a través de les entitats englobades al seu voltant supera per primera vegada la barrera de les 1.500.

En relació amb aquest augment, cal destacar la integració a FAGDE el passat 2022 de l'Associació Tècnica de l'Esport Municipal a Navarra (ATEDENA-NAKITEL). D'aquesta manera, FAGDE passa a englobar ja 13 associacions autonòmiques.

A més, en la línia d'intentar comptar amb representació a totes les comunitats autònomes de l'Estat, l'Assemblea de FAGDE va ​​corroborar l'aposta per la reactivació d'algunes agrupacions de professionals de gestió de l'esport que, actualment, no tenen activitat, com són les de Múrcia i Astúries.

En un altre ordre de coses, l'Assemblea també va acordar continuar reforçant la línia de col·laboració amb altres entitats del sector, com són l'Associació de l'Esport Espanyol (ADESP), l'Associació de Clubs i Entitats Esportives i Recreatives (ACEDYR), l'Associació Espanyola de Fabricants i distribuïdors d'articles esportius (AFYDAD) o el Consell Superior d'Esports (CSD). Aquest darrer organisme ha atorgat una subvenció a FAGDE per al desenvolupament de tres projectes al present de 2023: un Estudi del Perfil del Gestor Esportiu a Espanya; una Guia de Recomanacions per a la Contractació de Serveis Esportius i un Curs de Gestió Esportiva Municipal. L'Assemblea de FAGDE va ​​plantejar la prioritat de centrar-se en l'execució d'aquests programes, sense deixar de treballar en nous projectes que puguin ser presentats per a la nova convocatòria de subvencions del CSD corresponent a l'exercici de 2023.

Així mateix, els presidents de les diferents associacions integrades a FAGDE van exposar durant l'Assemblea les principals accions previstes per al present exercici, les quals quedaran degudament reflectides a la web de la Federació.

Pel que fa a l'aspecte econòmic, l'Assemblea va aprovar els comptes del 2022, les quotes anuals establertes per a cada associació autonòmica i el pressupost fixat per al present exercici del 2023.

Font: FAGDE

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP