Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > Lleida acull un nou Esmorzar de Gestió Esportiva sobre "La Planificació Estratègica en la Gestió i Direcció d'Entitats Esportives"

Lleida acull un nou Esmorzar de Gestió Esportiva sobre "La Planificació Estratègica en la Gestió i Direcció d'Entitats Esportives"

12/05/2023

Les fantàstiques instal·lacions del Sícoris Club de Lleida van acollir una nova edició dels Esmorzars de Gestió Esportiva que l'ACGEP ve organitzant amb la col·laboració del COPLEFC, l'INEFC Lleida i el Sícoris Club. L'imprescindible eina per a les gestores i gestors esportius de la Planificació Estratègica va esdevenir el tema d'aquest nou esmorzar que comptà amb gestors esportius de Lleida, Mollerussa, Alpicat, Almacelles i altres demarcacions de l'anomenada terra ferma.

Planificar és "... dibuixar una línia d’actuació adient a les nostres previsions o objectius” (Joan Celma (2000), "El procés de construcció i funcionament d’una instal·lació esportiva"). Sobre aquesta línia, el nou Esmorzar de Gestió Esportiva realitzà un recorregut teòric i pràctic amb l'objectiu d'aproximar els coneixements i procediments per a poder planificar estratègicament dins l'entorn de la gestió i direcció de les entitats esportives.

El contingut de la jornada passà per una breu contextualització, introduïnt el concepte de Planificació Estratègica, revisant aspectes com el del cost de no planificar, la planificació sostenible i els principis i avantatges de la planificació eficaç. Ja des d'una vessant més pragmàtica i aplicable es van introduir els principis de Direcció Estratègica i del Pla Estratègic, focalitzant-se en aquest darrer, les seves característiques, fases, estructura i processos i els seus elements. Dins aquests elements es van destacar els procediments i algunes eines per a l'anàlisi estratègica com l'anàlisi DAFO, la revisió de la missió, visió i els valors, la formulació d'objectius i la gestió i direcció de projectes i equips. En la direcció de projectes es va fer incís a la rellevància de la disposició de l'instrument de treball del Cronograma i el seu procés d'elaboració, seguiment i avaluació.

Des de l'ACGEP s'accentua la gran rellevància que la Planificació Estratègica representa en l'àmbit de la gestió i direcció d'entitats esportives i insisteix en la seva promoció, formació i difusió per a promoure una major qualitat en els serveis que es deriven de l'acció professional de gestores i gestors esportius professionals.

 

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP