Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > X Congrés Iberoamericà d'Economia de l'Esport

X Congrés Iberoamericà d'Economia de l'Esport

11/06/2019

El Congrés Iberoamericà d'Economia de l'Esport (CIED) és una trobada anual organitzada per la Societat Espanyola d'Economia de l'Esport (SEED), que pretén convertir-se en una cita obligada per a acadèmics i professionals que treballen en l'àmbit de la gestió i l'economia del esport. Els dies 12, 13 i 14 de juny de 2019 tindrà lloc a Barcelona la desena edició del CIED, la qual cosa suposa una fita des que el 2010 tingués lloc la primera edició celebrada a Gijón. Des de llavors, la investigació en economia i gestió de l'esport a Espanya s'ha desenvolupat de forma significativa, i ja és habitual la presència de publicacions realitzades per investigadors espanyols en les revistes internacionals de referència en aquest camp, incloses les revistes de ciències de l'esport a general. Aquesta aposta per la qualitat dels treballs de recerca ha estat compartida des dels seus inicis pel CIED, juntament amb una especial atenció a la creativitat associada a les contribucions presentades, aspectes tots dos necessaris per al progrés de la disciplina.

L'esport és un sector de creixent rellevància en la nostra societat, no només des d'una perspectiva econòmica, sinó també per la seva rellevància social tat la seva relació i incidència sobre la salut i el benestar dels individus, així com les seves implicacions en determinats àmbits com poden ser la integració social, l'educació o les relacions internacionals, entre d'altres. Per això, el CIED resulta a més un fòrum idoni en què discutir sobre la situació actual i les perspectives de futur de la indústria de l'esport, els contorns han anat creixent fins a abraçar progressivament àrees temàtiques cada vegada més àmplies. Els variats àmbits d'especialització dels participants i la interdisciplinarietat de les qüestions tractades posen de manifest la creixent importància de l'economia de l'esport i de la gestió de les institucions esportives a tots els nivells i la seva relació amb altres disciplines.

Aquesta desena edició del CIED dedicarà especial atenció al futur de l'esport professional des d'una perspectiva econòmica. No en va, els orígens de l'economia de l'esport com a disciplina, fa ja més de seixanta anys, cal vincular l'anàlisi de la "peculiar" economia dels esports professionals, la rellevància econòmica, social i mediàtica en els nostres dies està fora de tot dubte.

El X Congrés Iberoamericà d'Economia de l'Esport pretén donar continuïtat a l'evolució positiva mostrada en edicions anteriors, la acollida ha estat cada vegada més entusiasta. D'aquesta manera, el CIED es converteix en una excel·lent plataforma de difusió de la investigació realitzada, així com dels reptes i projectes plantejats en el sector de l'esport, entès en sentit ampli, per als propers anys.

 

DIRIGIT A:
- Investigadors i acadèmics interessats en l'economia de l'esport.
- Investigadors i acadèmics interessats en la gestió i el màrqueting esportiu.
- Professionals que treballen en alguna de les àrees temàtiques plantejades pel Congrés.
- Estudiants de grau, principalment de: Ciències Econòmiques i Empresarials, Administració i Direcció d'Empreses, Ciències de l'Activitat Física i Esport, Màrqueting i, en general, de titulacions i amb interessos en una perspectiva econòmica i de gestió de l'esport.
- Alumnes de Màster i Doctorat relacionats amb les titulacions anteriors.
- Emprenedors i representants d'empreses relacionades amb el sector.

 

Més informació a www.cied10barcelona.upf.edu

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP