Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > La Fiscalitat de les Entitats Esportives; Qüestions a Considerar.

La Fiscalitat de les Entitats Esportives; Qüestions a Considerar.

19/06/2019

El passat dijous 13 de juny de 2019, l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals amb el suport del COPLEFC va organitzar el darrer esmorzar de gestió esportiva abans de l'estiu, en el qual es va parlar de "La Fiscalitat de les Entitats Esportives".

Els ponents convidats en aquesta ocasió van ser, Carles Quindós, Associat sènior de l'Àrea Fiscal de Cuatrecasas i Màster en Dret Esportiu INEFC-UdL, i Pedro Blázquez, Soci de Cuatrecasas i especialista en l'assessorament fiscal de societats i entitats.

 

La complexitat de la matèria no va impedir que 25 gestors / es esportius / es de Lleida assistissin a aquesta nova crida formativa i de networking, i que plantejaran nombrosos dubtes als dos experts.

 

La conferència es va centrar en l'anàlisi de l'aplicació a les entitats esportives dels impostos més importants, en concret, Societats, Renda i IVA. La casuística és tan variada que la recomanació final és analitzar cada cas concret per poder actuar de la millor manera possible per al subjecte passiu de l'impost.

 

Es van analitzar aspectes com ara el tractament fiscal de les subvencions que reben els clubs esportius, el patrocini esportiu i l'obligació de liquidar l'IVA que repercuteix, les aportacions en espècie (per exemple equipaments esportius o consumibles) l'aplicació de la regla de prorrata quan estem davant serveis exempts i no exempts de l'Impost del Valor Afegit, o l'existència d'entitats esportives de primera divisió i de segona en estar o no exemptes d'alguns d'aquests impostos.

 

Tots els assistents van coincidir en la importància de comptar amb assessors fiscals i comptables que ajudin a planificar financerament l'entitat esportiva per optimitzar la tributació davant l'Administració d'Hisenda.

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP