Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > NOU ESMORZAR DE GESTIÓ ESPORTIVA A LLEIDA: BLOCKCHAIN, TOKENITZACIÓ I METAVERS

NOU ESMORZAR DE GESTIÓ ESPORTIVA A LLEIDA: BLOCKCHAIN, TOKENITZACIÓ I METAVERS

17/06/2022

La Delegació de Lleida del COPLEFC organitza, amb la col·laboració de l'INEFC, el Sícoris Club Lleida i l'ACGEP, un nou Esmorzar de Gestió Esportiva a Lleida on s'exposarà i es debatrà al voltant dels conceptes del Blockchain, la Tokenització i el Metavers.

El proper dijous, 23 de juny, de 9.30 a 11.00h, el Club Sícoris Lleida acollirà un nou "Esmorzar de Gestió Esportiva" a Lleida.  Sota la ponència marc a càrrec de Mario Valencia es debatrà al voltant dels conceptes del Blockchain, la Tokenització i el Metavers en relació al món de l'esport. 

Per a introduir els conceptes, el Blockchain és una tecnologia basada en una cadena de blocs d'operacions descentralitzada i pública. Aquesta tecnologia genera una base de dades compartida a què tenen accés els seus participants, els quals poden rastrejar cada transacció que hagin realitzat. És com un gran llibre de comptabilitat immodificable i compartit que van escrivint una gran quantitat dordinadors de forma simultània.

La tecnologia blockchain ja s'ha convertit en una realitat. Les diverses utilitats que proporciona han suposat que cada cop estigui més present en el marc empresarial. En aquest context de modernització, són multitud de sectors els que han aprofitat aquesta oportunitat i, de vegades, per fer un exercici de transparència.

Dins el concepte de tokenització, un token es defineix com "un contenidor tècnic que posseeix un dret o una reclamació sobre qualsevol actiu a la blockchain".

La capacitat de generar qualsevol tipus de token a baix cost i amb poc esforç ha creat una interessant oportunitat perquè els actors de la indústria de l'esport ofereixin tokens no només amb drets de propietat sinó també amb funcionalitats addicionals no disponibles per mitjans tradicionals. La producció, distribució i consum de béns i serveis simbòlics constitueixen, per tant, la base d'una economia tokenitzada.

D'acord amb el que estableix al seu espai web Barça Innovation Hub, "definir el metavers s'ha convertit en tot un repte, probablement perquè avui dia no deixa de tractar-se d'una mera entelèquia. Es podria dir que es tracta d'un espai tecnològic en construcció on hi té cabuda tot concepte que es manegi sota coordenades com ara internet, experiència immersiva, socialització, multisensorial o connectivitat. Ordenant una mica les paraules, tindríem alguna cosa així com que el metavers serà un lloc de connexió eminentment immersiu on podrem dur a terme molt més del que actualment ens permeten dispositius com unes ulleres de realitat virtual, augmentada o mixta, o els nostres mòbils o ordinadors".

De tot plegat es debatrà durant l'Esmorzar de Gestió Esportiva previst a Lleida conduït per Mario Valencia en un nou Esmorzar de Gestió Esportiva.

Per a més informació i inscripcions podeu dirigir-vos a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Lloc jornada: Carrer Sícoris, 45 25001 LLEIDA www.sicorisclub.com 

 

Arxius adjunts

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP