Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > L'ACGEP acompanya el COPLEFC en el lliurament dels primers certificats del seu Segell de Qualitat

L'ACGEP acompanya el COPLEFC en el lliurament dels primers certificats del seu Segell de Qualitat

25/11/2022

El President de l'ACGEP Josep Campaña assistí, el passat 24 de novembre, a l'acte d'entrega dels primers certificats i materials identificadors als professionals, entitats i empreses que han superat el procés d'autoria externa corresponent al Segell de Qualitat del sistema esportiu català del COPLEFC, que va tenir lloc a l'INEFC de Barcelona.

Els beneficiaris d'aquest primer lliurament van ser els ajuntaments de Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat i Montornès del Vallès, com a administracions públiques; també van pujar a recollir la seva distinció en la modalitat corresponent el Patronat Municipal d'Esports de Tarragona, la Piscina Municipal de Roses, i pel que fa a professionals i empreses privades, van rebre la certificació: Mètode Wave, Impuls esport per a tothom, Slowfit, Aquaterapia i Esportec Outdoor Sport SL.

En total es van lliurar disset certificats, distincions que situen els destinataris al punt més alt de la piràmide de la qualitat dels serveis d'activitat física i esportiva que s'ofereixen a la ciutadania.

L'acte va combinar la seriositat i la diversió, amb la presència del showman i dinamitzador Skate, que des de la foscor de la sala i damunt el seu monocicle circulant entre el públic va representar el laboriós i equilibrat procés de superació de l'auditoria, una tasca que s'ha de fer amb rigor i molt sovint amb l'ajuda de tutors. Al final de la seva actuació, Pere Manuel, com a president del COPLEFC, va destacar que "en aquest sector nostre de l'activitat física i de l'esport, cal posar llum a la foscor, en el sentit que cal ordenar l'excel·lència existent però que no és coneguda, i que el Segell de Qualitat també posa en valor la seguretat que dona a la ciutadania usuària d'aquests serveis". Per això es van anar encenent disset llums, tants com els certificats que s'havien de lliurar.

Ja a plena llum es va mantenir una conversa per compartir experiències amb representants de les tres modalitats existents actualment del Segell de Qualitat: Instal·lació Esportiva, Serveis Professionals i Gestió Esportiva Municipal. Els intervinents van ser Mario Lloret (Aquaterapia), Joan Godo (Piscina Municipal de Roses), Ramon Cuadrat (Patronat Municipal d'Esports de Tarragona) i José Antonio Montero (alcalde de Montornès del Vallès), que van destacar, entre altres aspectes significatius que els ha aportat el Segell de Qualitat, la necessitat de reconeixement de la qualitat com a identificador per sobreviure al mercat, la reflexió sobre  l'activitat que ja es duia a terme per poder-la ordenar i així continuar avançant en uns millors serveis, la voluntat municipal de facilitar activitat física i esportiva a tota la població sense exclusions, com també la decisió d'incorporar-hi i reivindicar-ne una dimensió política de servei públic.

Finalment, l'acte que havia començat amb un record pel Dr. Jesús Galilea, primer director de l'INEFC de Barcelona, traspassat el dia abans, va acabar amb la fotografia de "família" amb tots els guardonats.

Més informació del Moviment Q Sport i el Segell de Qualitat

El col·lectiu del Moviment Q Sport fins ara ja ha sumat al voltant d'un centenar d'adhesions, entre professionals autònoms, entitats i serveis municipals. 

Pel que fa a la a cultura de la qualitat que posa en pràctica el COPLEFC amb el Segell de Qualitat està obtenint ressò més enllà de Catalunya, així, ja hi ha acords d'implantació a les Illes Balears, a la Comunitat de  Canàries, Castella i Lleó i Urola Kosta del País Basc.

Font: COPLEFC

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP