Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > L'ACGEP coordinarà la jornada de coworking sobre els Reglaments de les instal·lacions i serveis esportius a Tarragona

L'ACGEP coordinarà la jornada de coworking sobre els Reglaments de les instal·lacions i serveis esportius a Tarragona

01/12/2022

El proper dimecres 14 de desembre el Poliesportiu Campclar, gestionat pel Patronat Municipal d'Esports de Tarragona, acollirà la jornada de Coworking en relació als "Reglaments d'ús de les instal·lacions i serveis esportius" coorganitzada entre l'àrea d'esports de l'Ajuntament de Tarragona, la Taula de Treball de Gestors i Tècnics Esportius del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i l'ACGEP. Aquesta estratègia de treball cooperatiu pretén profunditzar sobre la normativa vigent a nivell europeu, estatal i autonòmic en l'àmbit dels serveis i les instal·lacions esportives, contrastant-la amb els reglaments, normatives i ordenances locals existents amb l'objectiu de treballar en un document mancomunat obert i adaptable que permeti optimitzar el compliment normatiu i l'ús socialment responsable de les instal·lacions esportives, i que faciliti corporativament la complexa tasca a les persones i entitats gestores.

El proper dimecres 14 de desembre, la Sala Polivalent del Poliesportiu Campclar, ubicat al carrer Siurana, s/n de Tarragona, acollirà una jornada de coworking sobre "Els Reglaments d'ús de les instal·lacions i serveis esportius". Aquesta acció cooperativa, coorganitzada entre l'àrea d'esports de l'Ajuntament de Tarragona, la Taula de Treball de Gestors i Tècnics Esportius del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP), persegueix analitzar, debatre i contrastar la complexa, diversa i dispersa normativa d'àmbit local, autonòmic, estatal i europeu en el marc dels serveis i instal·acions esportives. La jornada pretén esdevenir un tret de sortida cap a l'elaboració conjunta d'un reglament obert i adaptable a cada situació que afavoreixi el compliment normatiu, garanteixi l'ús segur i responsable dels serveis i instal·lacions esportives i doti de major validesa corporativa i jurídica alhora que les diferents entitats i gestors esportius que així ho ho desitgin, decideixin implantar-lo.

Aquesta experiència participativa i col·laborativa ja es va donar, amb excel·lents resultats elogiats a tot el territori català, en el marc de la pandèmia del Covid-19 entre la Taula de Treball de Gestors i Tècnics Esportius del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP). En aquella ocasió, se'n va derivar un document amb l'aplicació pràctica dels canviants protocols normatius mitjançant check-lists de fàcil aplicació i comprensió per part de les diferents entitats afectades.

L'acció cooperativa es coordinarà des de l'ACGEP que estructurarà les diferents dinàmiques de treball abordant les diferents tipologies d'instal·lacions esportives com les piscines cobertes, els pavellons poliesportius, els camps de futbol, les sales i les pistes poliesportives, els camps d'atletisme i altres tipus d'instal·lacions de la xarxa complementària d'equipaments, així com els espais i serveis esportius i complementaris que habitualment inclouen. Tot plegat es visualitzarà des de diferents perspectives com les del manteniment i auto-control necessari, aspectes energètics i d'estalvi de consums i, en especial, atenent la prevenció d'accidents i la seguretat de les persones usuàries, així com el respecte i preservació dels bèns i serveis d'ús públic.

Sens dubte es tracta d'una iniciativa ambiciosa i complexa però que de ben segur creiem que pot millorar la dispersa situació actual de les normatives de les instal·lacions i serveis esportius, on les persones usuàries i la ciutadania sovint reben informacions i instruccions contradictòries en un mateix tipus d'instal·lació en diferents municipis.

La participació a la jornada és totalment oberta a gestors i tècnics esportius, tot i que condicionada a l'aforament de l'espai disponible. El preu de la inscripció és de 5€ per persona i de 3€ per a les persones associades a l'ACGEP. Poden sol·licitar les inscripcions a la següent adreça de correu electrònic de la Delegació de l'ACGEP de Tarragona i les Terres de l'ebre (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP