Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > La Planificació Estratègica esdevé el tema principal del concorregut "Berenar de Gestió Esportiva" coorganitzat per l'ACGEP i l'Ajuntament de Vandellós i L'Hospitalet de l'Infant

La Planificació Estratègica esdevé el tema principal del concorregut "Berenar de Gestió Esportiva" coorganitzat per l'ACGEP i l'Ajuntament de Vandellós i L'Hospitalet de l'Infant

26/01/2023

Més de 30 persones procedents del teixit esportiu associatiu local i de l'àmbit públic de la gestió esportiva assisteixen al nou "Berenar de Gestió Esportiva: La Planificació Estratègica en la Gestió i Direcció d'Entitats Esportives" celebrat el passat dimecres 25 de gener a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de L'Hospitalet de l'Infant.

El passat dimecres 25 de gener, l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP) i l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Vandellós i L'Hospitalet de l'Infant van organitzar un nou "Berenar de Gestió Esportiva" sota el títol "La Planificació Estratègica en la Gestió i Direcció d'Entitats Esportives". 

Aquest format desenfadat d'acció formativa que pretén combinar el networking amb l'intercanvi de coneixement dins un entorn proper, va comptar amb una destacada participació de més de 30 persones procedents majoritàriament dels clubs esportius de Vandellós i L'Hospitalet de l'Infant però també amb l'assistència de tècnics i directius d'arreu del territori català.

El tema plantejat aglutinava un recorregut teòric i pràctic que pretenia aproximar els coneixements i procediments per a poder planificar estratègicament dins l'entorn de la gestió i direcció de les entitats esportives.

El contingut de la jornada passava per una breu contextualització, introduïnt el concepte de Planificació Estratègica, revisant aspectes com  els del cost de no planificar, la planificació sostenible i els principis i avantatges de la planificació eficaç. Ja des d'una vessant més pragmàtica i aplicable es van introduir els principis de Direcció Estratègica i del Pla Estratègic, focalitzant-se en aquest darrer, les seves característiques, fases, estructura i processos i els seus elements. Dins aquests elements es van destacar els procediments i algunes eines per a l'anàlisi estratègica, la revisió de la missió, visió i els valors, la formulació d'objectius i la gestió i direcció de projectes i equips. En la direcció de projectes es va fer incís a la rellevància de la disposició de l'instrument de treball del Cronograma i el seu procés d'elaboració, seguiment i avaluació.

Tot i l'heterogeneïtat de l'auditori, el feedback donat per part de les persones assistents en finalitzar l'acció formativa, va estar en la direcció que els plantejaments els serien d'ajut per a estructurar i considerar les possibilitats de reorientació de les pròpies organitzacions o plantejar nous programes o projectes per tal d'atendre els objectius de les seves entitats.

En el torn d'intervencions per part dels assistents, van sorgir diferents inquietuds que donen peu a seguir promovent la formació i informació en l'àmbit de la gestió i la direcció esportiva, especialment en la línia de compartir coneixements amb els directius dels clubs esportius en els que recau la rellevant tasca de seguir promovent l'activitat fisicoesportiva a Catalunya en un context normatiu complex, divers i dispers, que dificulta enormement la principal comesa que des del voluntariat realitzen tantes i tantes persones que es situen al capdavant de les entitats esportives sense ànim de lucre.

Des de l'ACGEP volem manifestar públicament la nostra més sencera predisposició a esdevenir un pilar on les persones que gestionen i dirigeixen entitats esportives s'hi puguin recolzar. En la mateixa direcció, volem donar la més sincera enhorabona i agraïment a l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Vandellós i L'Hospitalet de l'Infant per la gran tasca que estant realitzant en la promoció i col·laboració del i amb el teixit esportiu associatiu local i per l'oportunitat que ens han brindat a l'ACGEP, de poder-hi contribuir.

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP