El Segell de Qualitat del Sistema Esportiu Català impulsat pel COPLEFC esdevé el tema del primer Esmorzar de Gestió Esportiva del 2023 a Lleida
L'ACGEP inicia el 2023 amb plena activitat descentralitzada al territori de Tarragona i Lleida amb els formats dels Berenars i els Esmorzars de Gestió Esportiva. El tema triat pel primer Esmorzar de Gestió Esportiva de l'any va ser el Segell de Qualitat del Sistema Esportiu Català. Un projecte impulsat des del COPLEFC que pretén la millora del sistema esportiu català afegint més valor a la gestió dels agents que en formen part, així com esdevenir un referent de qualitat per a la ciutadania. Així mateix, es promou el Moviment Q Sport, un moviment pel canvi basat en un compromís per la millora de la qualitat professional, ja se sigui empresa o professional per compte propi.
Un total de 17 participants assisteixen a l'Esmorzar de Gestió Esportiva coorganitzat entre l'ACGEP i el COPLEFC en relació al Segell de Qualitat de Sistema Esportiu Català impulsat pel Coplef de Catalunya que va tenir lloc el passat 26 de gener a les instal·lacions del Club Sícoris de Lleida. La cita comptà amb representació del Consell Esportiu de Les Garrigues, del Consell Esportiu del'Urgell, del Consell Esportiu de l'Alt Urgell, del Complex Esportiu Trèvol Lleida, del Sícoris Club, de l'Ajuntament de Lleida, de l'Ajuntament d'Almacelles, de l'Ajuntament de Mollerussa, de l'Ajuntament d'Alpicat i, amb la destacable presència del COPLEFC amb el seu President Pere Manuel Gutiérrez i la seva Vicepresidenta Carmen Ercilla González.
La ponència va estar moderada pel Delegat de l'ACGEP i Coordinador del COPLEFC a Lleida, Joan Solans, i dirigida per l'Òscar Garcia, responsable de desenvolupament del Segell de Qualitat COPLEFC. La ponència va tenir lloc de les 10 a les 11.15 h, finalitzant amb el tradicional esmorzar-networking, i continuant debatent al voltant del segell de qualitat.
El Segell de Qualitat del Sistema Esportiu Català és un projecte impulsat des del COPLEFC que pretén la millora del sistema esportiu català afegint més valor a la gestió dels agents que en formen part, així com esdevenir un referent de qualitat per a la ciutadania. Així mateix, es promou el Moviment Q Sport, un moviment pel canvi basat en un compromís per la millora de la qualitat professional, ja se sigui empresa o professional per compte propi.
En l'aspecte de l'estructuració, el Segell s'ha concebut i adaptat a cada necessitat mitjançant sis certificacions específiques, per a: instal·lacions privades, instal·lacions municipals, entitats esportives, serveis professionals esportius, centres educatius actius i esdeveniments esportius. Un ventall de sis segells que en conjunt generaran un paraigua d'excel·lència general com és el Segell de Municipi Actiu.Es tracta d'una aportació beneficiosa per afrontar els nous reptes i dificultats que té el sistema esportiu ja actualment i en el futur, i favorable igualment per a tots els agents que hi estan involucrats, ja sigui des de la perspectiva institucional, com a estratègia adequada per implantar polítiques esportives públiques de qualitat; també de la professional i empresarial, com a instrument de millora de la gestió i facilitador del prestigi percebut entre els usuaris o clients, i, així mateix, per a la ciutadania, que mitjançant el Segell de Qualitat tindrà la garantia que el servei rebut és efectivament de qualitat, provingui d'una entitat, un professional o una empresa, o sigui que li garanteixen la protecció de la seva salut.Els estàndards que s'hi estableixen responen a la filosofia del Moviment Q Sport, que pretén ser generador de la transformació del sector esportiu posant el focus en la sostenibilitat, basada en la viabilitat econòmica, esportiva i social. Una filosofia que, en compartir-la, obre la porta per iniciar l'obtenció del segell de qualitat que correspongui.Què cal fer per obtenir-loL'ànima del Segell de Qualitat del Sistema Esportiu Català, però, també té com a cos un document normatiu que conté 8 dimensions, amb els components que defineixen la qualitat d'una organització, 40 àmbits d'intervenció i més de 110 articles o requeriments que cal complir per assolir els estàndards que garanteixin la desitjada qualitat.Per tant, cal superar el procés d'auditoria, una intervenció que es pot fer de manera autònoma o bé gràcies a un procés de tutorització que permetrà la implantació del segell i els seus beneficis, i que es preveu d'una durada entre 12 i 16 setmanes des la primera manifestació d'inici del procés, l'anàlisi del model de gestió, la identificació dels reptes i la proposta de millores, fins a la pròpia implantació d'aquestes millores.
L'acció finalitzà amb excel·lents sensacions que encoratgen l'ACGEP i el COPLEFC a noves edicions dels esmorzars de gestió esportiva.