Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > Tecnologia GEODESIC: Una proposta d'estalvi d' aigua i energia, control de la legionel.la i eliminació dels productes químics en la desinfecció de l' aigua

Tecnologia GEODESIC: Una proposta d'estalvi d' aigua i energia, control de la legionel.la i eliminació dels productes químics en la desinfecció de l' aigua

30/01/2023

La tecnologia de regeneració d'aigua de Geodesic Innovations proposa reduir dràsticament el consum d'aigua en el procés de tractament i desinfecció, fins a un 90%, a més d'eliminar l'ús de productes químics i sal per al tractament de l'aigua de piscines i spas, a més de ser un tractament 100% eficaç per al control de la legionel·la.

Les piscines són instal·lacions que, més enllà de la pràctica esportiva, compleixen una important funció social. Però les fluctuacions dels preus de l'energia, els estius més calorosos i la cada vegada més urgent necessitat d'estalviar aigua fan que la seva viabilitat es trobi en perill.

En l'aspecte tècnic, els processos de manteniment de piscines no han avançat al ritme que sí que ho han fet les exigències de qualitat i mediambientals.

El tractament de l'aigua es segueix fent com fa 50 anys: abocant reactius químics com el clor per matar microorganismes. Una tècnica que està molt lluny de ser la ideal, ja que:

  • Els productes químics tenen associats problemes de salut per als usuaris, especialment en població vulnerable com a infants i 3ª edat.
  • Suposa un significatiu malbaratament d'aigua per a la neteja de filtres.
  • A les piscines cobertes aquesta aigua s'ha de climatitzar, elevant el consum de energia.
  • Comporta l'abocament de productes químics al medi ambient.
  • Els treballs de manteniment són una activitat que requereix una constant atenció per garantir la qualitat de laigua.

Per solucionar aquestes deficiències Geodesic, proposa un sistema de depuració de l'aigua sense ús de reactius químics.

La tecnologia de Geodesic, que també s'aplica a torres de refrigeració i aigua de procés en indústria, consisteix en la combinació de dos tractaments: l’electroporació i l'oxidació avançada. El primer permet eliminar els bacteris de l'aigua, mentre que el segon aconsegueix la reducció de matèria orgànica i la generació de clor actiu a partir dels clorurs naturals presents en l'aigua, sense necessitat d'haver d'afegir sal o qualsevol altre tipus de precursor.

Amb aquesta nova tecnologia aplicada en piscines i spas aconsegueix no només una excel·lent qualitat d'aigua, sinó també l'eliminació del 100% dels productes químics que s'empraven anteriorment, l'estalvi del 90% de l'aigua de renovació i l'estalvi de l'energia del primer escalfament d'aquesta aigua.

Els equips de tractament estan permanentment connectats al Centre de Control de Geodesic, que s'encarrega de garantir la qualitat de l'aigua de les diferents instal·lacions atenent a les alertes que puguin produir-se i operant sobre els equips de tractament o qualsevol altre equip connectat a la plataforma en línia, que pot monitoritzar, operar i controlar tots els equips en remot mitjançant un dispositiu mòbil.

Amb la implantació d'aquest sistema de tractament i desinfecció per a l'aigua de les piscines, totalment innocu per a les persones i el medi ambient, els usuaris de les
piscines i spas (esportistes, nadons, nens, embarassades, etc.) poden gaudir d'unes condicions excepcionals a l'hora de realitzar les seves activitats aquàtiques: aigua pura i cristal·lina, sense olors, ni sabors, ni picors, ni al·lèrgies, ni irritacions, ni tampoc cloramines.

 

Avantatges

Els avantatges d'aquest sistema patentat s'aprecien a tres nivells:

Qualitat de l'aigua:

  • No s'alteren la conductivitat ni el pH.
  • Eliminació del greix en la línia de flotació.
  • Reducció del 50-70% de la terbolesa.
  • Reducció de l'oxidabilitat al permanganat (40-70%).
  • Control permanent de l'absència de legionel·la.

Estalvi multitasca:

  • Estalvi del 100% del cost de productes químics per a tractar l'aigua.
  • Absència de manipulació, gestió i emmagatzematge de productes químics, eliminant per tant els riscos laborals associats.
  • Estalvi de fins al 90% de la renovació de l'aigua (reducció del temps i freqüència de neteja de filtres; no s'altera la conductivitat ni el pH per l'ús de reactius).
  • Estalvi de l'energia d'escalfament de l'aigua no renovada.
  • Estalvi de fins al 60% del temps de dedicació al manteniment de les piscines i spas.

Seguretat:

  • Millor seguretat sanitària (control de qualitat continu i resposta automàtica).
  • Millor sostenibilitat (estalvi d'aigua i eliminació d'abocaments químics).

 

Conclusió

Gràcies a la tecnologia de Geodesic Innovations, s'evita l'ús de productes químics per a desinfectar l'aigua de les piscines i spas, vetllant per la sostenibilitat, reduint la petjada hídrica i energètica de la piscina i l'spa, i garantint la millor qualitat d'aigua del mercat i la salut a tots els seus usuaris.
Companyies com GO fit, Reebok Sport Fitness Clubs, Bodi Factory, Real Club Canoe, CN Sant Andreu, Metropolitan, Paidesport, On Fitness, Liceu Europeu de
Madrid, Col·legi Estudiant les Taules i diverses cadenes hoteleres nacionals i internacionals, tracten l'aigua de les seves piscines amb aquesta tecnologia tan
innovadora i respectuosa amb el medi ambient.

 

Contacte:

AQUATIC ENGINYERIA I PROJECTES SL
C/Sevilla sn
08940Cornellá de Llobregat, Barcelona
www.aquaticip.com
696473648
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP