Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > Calafell acull una nova acció de coworking sobre les subvencions en l'àmbit esportiu local

Calafell acull una nova acció de coworking sobre les subvencions en l'àmbit esportiu local

17/02/2023

L'ACGEP, el COPLEFC i l'Ajuntament de Calafell coorganitzen una nova acció de coworking en relació a la gestió de les subvencions en l'àmbit esportiu local amb la participació de gestores i gestors esportius de la província de Lleida, del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, sota la inestimable ponència i moderació del Sr. Ignasi Olivera (Advocat ICAB, Formador de l’Àrea de gestió de Subvencions de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) de la Generalitat de Catalunya i Professor als cursos sobre gestió de subvencions per PAS i Màsters a UB, UAB i URL).

El passat dijous, 16 de febrer, el Centre Cívic Montse Civit de Segur de Calafell acollí una nova jornada de coworking al voltant de la temàtica relacionada amb les subvencions en l'àmbit esportiu local. Un grup representatiu de gestores i gestors esportius procedents de Calafell, Mollerussa, Amposta, Torredembarra i L'Ametlla de Mar varen compartir coneixements i experiències dins un context cooperatiu privilegiat guiat pel Sr. Ignasi Olivera (Advocat ICAB, Formador de l’Àrea de gestió de Subvencions de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) de la Generalitat de Catalunya i Professor als cursos sobre gestió de subvencions per PAS i Màsters a UB, UAB i URL).

El Regidor d'Esports de Calafell, Arturo Peña Coca, donà la benvinguda a les persones assistents posant en relleu la rellevància de la dualitat dels objectius dels ajuts a les entitats que l'administració local ha de garantir, per a promoure retorns d'interès social i esportiu a la ciutadania, alhora que tutelar i ajudar les pròpies entitats en els processos de sol·licitud, desenvolupament i justificació de les activitats a subvencionar. També va fer menció del programa de formacions per a les entitats en l'àmbit esportiu que ha posat en marxa l'Ajuntament de Calafell per tal de contribuir a una major seguretat jurídica a les persones directives de les mateixes. La també Regidora de l'Ajuntament, Teresa González Santiagoa, Presidenta de la Comissió Informativa de Promoció Esportiva del municipi i, de formació, Llicenciada en Dret, participà molt activament durant tota la jornada, aportant el punt de vista de gran rellevància provinent de la perspectiva dels càrrecs electes municipals.

La jornada s'inicià amb unes primeres reflexions relacionades amb les subvencions en l'àmbit esportiu local a càrrec del Gerent de l'ACGEP i delegat de l'Associació al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, Marc Vilabrú Noró, que contextualitzà l'entorn local de les subvencions esportives des del punt de vista de les gestores i gestors esportius municipals, exposant les situacions i els rols que es plantegen a nivell professional, en la complexa relació i diversitat d'interessos existents a nivell tècnic, polític i de les entitats sol·licitants beneficiàries.

Ja dins els continguts centrals de la jornada el ponent, Sr. Ignasi Olivera, exposà, en un format de participació i de constant intervenció per part dels participants aspectes rellevants com la tècnica de foment de les subvencions i altres eines de foment, conceptes fonamentals i règim jurídic de les subvencions, el pla estratègic, les bases i convocatòries de subvencions, les classificacions fonamentals de les subvencions per raó de l’objecte i pel sistema de concessió, els procediments ordinari i extraordinari, els subjectes del procediment subvencionador (ens concedent, perceptors, entitats col·laboradores, etc.). També es va fer referència a la publicitat activa, per part dels perceptors, segons la Llei 19/2013 de transparència, accés a la informació pública i bon govern i el Decret 8/2021, de 8 de febrer. El Sr. Olivera abordà també els procediments, la implementació de la BNDS, el Registre de Subvencions i Ajuts de Catalunya (RAISC) en la concessió de subvencions. I per últim, incidí en la justificació de subvencions abordant els conceptes essencials, les modalitats de justificació i la verificació i control de les subvencions.

Tot i que el desenvolupament del programa es realitzà amb magistral estructuració i exemplificació per part del Sr. Olivera, totes les persones participants, ponent inclòs, coincidiren en la complexitat de la temàtica i la necessitat de seguir desenvolupant accions formatives i participatives que contribueixin a endinsar en cada contingut, permetent a les gestores i gestors esportius de Catalunya, sistematitzar els procediments per a facilitar la gestió de les subvencions en l'àmbit esportiu local tant a nivell intern de l'administració local com per part de les entitats perceptores i/o beneficiàries.

Des de L'ACGEP volem agrair públicament la inestimable col·laboració del Sr. Olivera, i la de l'Ajuntament de Calafell i del COPLEFC , coorganitzadors de la jornada, i en especial a la gestora esportiva de l'Ajuntament de Calafell, Montse Osorio, per tota la seva implicació i suport.

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP