Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > L'ACGEP col·labora amb DEPORTE Y OCIO I SPORTS LAW ALUMNI a les Jornades de Dret Esportiu “GÈNERE I ESPORT: LA DONA ESPORTISTA DAVANT EL DRET” celebrades a Lleida

L'ACGEP col·labora amb DEPORTE Y OCIO I SPORTS LAW ALUMNI a les Jornades de Dret Esportiu “GÈNERE I ESPORT: LA DONA ESPORTISTA DAVANT EL DRET” celebrades a Lleida

02/03/2023

Les X Jornades de Dret Esportiu a Lleida, magistralment organitzades per Deporte y Ocio, centraren la seva temàtica en el “GÈNERE I ESPORT: LA DONA ESPORTISTA DAVANT EL DRET” i concentraren fins a 15 expertes per 2 experts en l'àmbit del dret esportiu, la gestió esportiva i l'esport d'alt rendiment, que contextualitzaren la situació i diferents realitats de la inclusió de la dona i la diversitat de gènere dins l'esport. La majoria de dones ponents a la jornada evidencià la rellevància de que la diversitat de gènere ha de ser present en tots els àmbits de l'esport per a reflectir els posicionaments, perspectives i interessos que integrin el total de la societat. Durant la jornada Esther Queraltó, advocada de la Real Federación Española de Fútbol, destacà que en l'àmbit de la direcció esportiva, la dona està pràcticament absent. L'ACGEP assistí a la jornada, molt expectant del contingut de la mateixa, amb l'objectiu derivat del seu pla estratègic de desenvolupar un programa específic per a promoure i reconèixer la inclusió de la dona en l'àmbit de la gestió esportiva.

La perspectiva de gènere en el món de l’esport centrà el debat a la X Jornada de Dret Esportiu a Lleida. Sota el títol “Gènere i esport: la dona esportista davant el dret” la Jornada de Dret Esportiu es va celebrar celebrat al Col·legi d’Advocats de Lleida el passat 23 de febrer de 2023 i va comptar amb l’assistència dels tinents d’alcalde de l'Ajuntament de Lleida Sandra Castro i Paco Cerdà; Miguel Ángel Vaquero, president de l’AEDD; la representant territorial a Lleida de la Secretaria General de l’Esport, Lourdes Ravetllat; el vicedegà de l’ICALL, Josep M. Moragues, i la regidora i diputada de la Diputació de Lleida, Elena Ferre, que van participar en la benvinguda als i les assistents.

La jornada comptà amb especialistes de primer nivell en aquest àmbit. Després de la inauguració va ser el torn per a la ponència “Género y Deporte: la mujer deportista ante el Derecho”, a càrrec de l’advocada a la RFEF, Esther Queraltó.

Encabat, van intervenir la Secretària General de la UFEC, Isabel Pérez Espinosa, que va exposar la temàtica “Cuotas, liderazgo y deporte femenino”; Marta Utor (Euroleague General Counsel Adviser, Business and Commercial Affairs), amb la ponència "Deporte: ¿Importa el género?"; María José López (advocada AFE), sota el tema "La igualdad frente al paradigma discriminatorio: propuestas nueva Ley del deporte".

Abans de l’aturada per dinar es van dur a terme diverses comunicacions:

  • Montserrat Díaz Marí (España): "El modelo organizativo del baloncesto femenino en el marco del derecho de la competencia".
  • Reyes Bellver (España): "Los convenios colectivos en el futbol profesional femenino".
  • Carlota Fernández (España): "La experiencia de una mujer deportista: sonrisas y lágrimas".

Ja a la tarda, a partir les 15.30 h, va ser el torn de Candelaria Moirano (asesora legal de la Liga Profesional de Fútbol Argentina), que va parlar de "La mujer deportista y la igualdad, una lucha que continúa".

A les 16.00 h, Irene Aguiar, asesora jurídica en Sport&Music Law, tractà el tema de "El deporte femenino y las mujeres deportistas ante las regulaciones trans".

A partir de les 16.30 hores hi va haver les següents comunicacions:

  • Daniel Cortés (Colombia): "La FIFA y su protección a la mujer futbolista".
  • Diana Malo de Molina (España): "Género y régimen disciplinario en la nueva ley del deporte".
  • Ida Linda Reitano (Italia): "Mujeres y deporte, ¿qué pasa en Italia?
  • Maria de Magalhaes (Portugal): "Fútbol femenino: superando las brechas en el sistema jurídico portugués".

Tancà la jornada la taula rodona: "Mujer en el deporte: un futuro con muchas incógnitas", en què varen participar Félix Jordán de Urríes, Director General de la Fundación Deporte Joven; Divina Farreny, LCAFE i presidenta del Lleida Handbol Club, Vanesa Ortega, periodista i presidenta del Balàfia Vòlei, i Raquel Navarro, ex-esportista d’Alt Nivell. La moderació de la taula anà a càrrec de Mario Alejandro Valencia.

Des de l'ACGEP volem donar públicament la nostra més sincera enhorabona a Deporte y Ocio, especialment a Vicente Jabaloyes, abans directiu de l'ACGEP, tant per l'organització de la jornada com per la profunditat del contingut de la mateixa, que obre un imprescindible eix de treball inclusiu en qüestions de gènere en tots i cadascun dels àmbits de l'esport.

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP