Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > L'ACGEP s'adhereix al comunicat de disconformitat amb les mesures adoptades en el pla contra la sequera que afecten directament l’esport català

L'ACGEP s'adhereix al comunicat de disconformitat amb les mesures adoptades en el pla contra la sequera que afecten directament l’esport català

31/01/2024

L'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP) s'uneix al sector esportiu de Catalunya per a expressar la seva disconformitat amb les mesures adoptades en el pla contra la sequera que afecten directament l’esport català.

"El sector esportiu de Catalunya vol expressar la seva disconformitat amb les mesures adoptades en el pla contra la sequera que afecten directament l’esport català.

L’esport de Catalunya, declarat com a bé essencial, no és un problema davant de la situació de sequera. Ben al contrari, l’esport català és un sector que ha treballat intensament en mesures d’eficiència energètica i estalvi d’aigua en els darrers anys i ha fet els deures, assolint estalviar fins a un 40% d’aigua en els usos esportius respecte als indicadors de la darrera dècada.


Tanmateix, en les últimes setmanes, davant l’escenari d’emergència que ha provocat la sequera, hem estat testimonis de com de nou es responsabilitzava el sector esportiu acordant mesures que creiem inadequades. Aquestes mesures posen en risc el conjunt del sector esportiu i de forma especial l’esport que té lloc en instal·lacions esportives aquàtiques, podent-se derivar en una nova crisi econòmica per l’esport.


La pràctica esportiva té un efecte directe en la millora de la salut de les persones, sent un dret universal, i garantir l’accés a la pràctica esportiva i les instal·lacions ha de ser primordial per a qualsevol societat que pretengui ser equitativa, justa i garant del benestar. L’esport també és un sector de rellevància econòmica que ocupa milers de persones treballadores del nostre país.


Som plenament conscients que la situació actual és preocupant i ens volem posar a disposició del Govern per treballar conjuntament.


El compromís del sector esportiu de Catalunya és ferm. Fa temps que treballem per procurar el millor ús de l’aigua en les instal·lacions esportives del país i avui volem refrendar el nostre compromís. El tancament de les dutxes no és la solució, que hauria de passar per ser més responsables i fer un esforç més gran. Per això, tot seguit proposem una relació de mesures consensuades amb les quals s’assoleix un estalvi addicional del 25% en els usos d’aigua i demanem al Govern de la Generalitat que les incorpori en els acords per al tractament de la sequera:

1. Reducció del 25% del temps dels polsadors de les dutxes i aixetes.
2. Reducció de 0,5kg de la pressió d’entrada d’aigua destinada a dutxes i aixetes.
3. Reducció de la temperatura de l’aigua a les dutxes (màxim 35º) i tancament total d’aigua calenta en aixetes.
4. Eliminació de la doble descàrrega en les cisternes WC.
5. Instal·lació de sensors en rentamans perquè només surti aigua quan està la mà sota l’aixeta.
6. Automatització dels processos de neteja de filtres de les piscines per tal de reduir un 50% el consum d’aigua emprat en aquests processos.
7. Prohibició usos lúdics que tinguin consums d’aigua de boca en instal·lacions esportives.
8. En l’àmbit de l’esport dels consells esportius, l’esport federat i l’esport universitari, supressió de l’ús de les dutxes posterior a la realització d’activitats esportives d’entrenament i reducció del 50% en les jornades de competició.
9. Realitzar el reg dels camps esportius de forma prioritària amb aigua regenerada garantint en qualsevol cas la continuïtat de la competició esportiva sempre en condicions de seguretat pels practicants.
10. Campanya de conscienciació dels usuaris de les instal·lacions esportives.

Així mateix demanem una actuació a llarg termini per part del Govern i que conjuntament amb el sector es treballi un pla d’inversions real per adaptar les infraestructures esportives del país als reptes a què ens enfrontem."

ADECAFF, COPLEFC, DIR, ECU, GESTIONA, INDESCAT, UBAE, UCEC, UEC, UFEC i ACGEP

Junta Directiva de l'ACGEP

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP