Notícies

Portada > Actualitat > Noticies > L’ACGEP assisteix a la presentació de les conclusions del projecte europeu Open Data for Sports Governance liderat per l’INEFC Barcelona

L’ACGEP assisteix a la presentació de les conclusions del projecte europeu Open Data for Sports Governance liderat per l’INEFC Barcelona

11/11/2022

El projecte Open Data for Sports Governance, liderat per l’INEFC Barcelona amb el professor Francesc Solanellas al capdavant, té com a objectiu principal la creació d’una base de dades d’indicadors de gestió, que permeti a federacions i clubs comparar-se a escala nacional, estatal i europea.

El passat dijous 11 de novembre, va tenir lloc a la Sala d’actes de l’INEFC Barcelona, la presentació de les conclusions del projecte europeu Open Data for Sports Governance. L’acte va ser presidit per la Secretària General de l’Esport i de l’Activitat Física Anna Caula. L’Albert Abaurrea, com a nou integrant de la Junta Directiva de l’ACGEP, va respondre a la invitació del Director de l’INEF de Catalunya, Dr. Eduard Inglés, en representació de l’Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals.

 

Aquest projecte, liderat per l’INEFC Barcelona amb el professor Francesc Solanellas al capdavant com a director del projecte, té com a objectiu principal la creació d’una base de dades d’indicadors de gestió, que permeti a federacions i clubs comparar-se a escala nacional, estatal i europea. Joshua Muñoz, Professor Investigador del Departament de Gestió i Oci de l’INEF Barcelona, n’és el coordinador del projecte.

 

La finalitat de la trobada era la presentació d’una plataforma, accessible per a totes les entitats que han participat en el projecte, d’on es podran extreure dades i informació que ajudaran a millorar la gestió de la seva pròpia organització.

 

El projecte neix davant la manca de dades en l’àmbit de la  gestió de l'esport. L'objectiu general ha estat crear una eina de gestió per a les organitzacions esportives europees de manera que puguin millorar la seva eficiència.

 

La base de dades inclou inicialment 518 organitzacions esportives europees, 93 de les quals són catalanes (el 17 % del total). Aquesta plataforma esdevé de gran interès per contrastar dades de gestió i comparar els indicadors propis amb els d’altres entitats de similar naturalesa.

 

Pere Sust, destacat Gestor Esportiu Català i membre de l’actual Junta Directiva de l’ACGEP, destacava que “la guerra de disposar d'informació actualitzada és un cavall de batalla que s'ha de guanyar. Per a poder fer una bona gestió cal disposar de dades ben actuals i rigoroses. Per aconseguir-ho cal complir els terminis per facilitar les dades i que aquestes siguin certes.  Massa vegades, les opinions, sempre respectables però subjectives, malauradament queden lluny de la realitat i poden conduir a errors en la presa de decisions. Això requereix un esforç de tots els agents implicats i aquests resultats poden facilitar les nostres demandes davant les autoritats (millorar la connexió entre el món esportiu i el sanitari, necessitat de potenciar la qualitat del tècnics i que aquests tinguin una titulació adient, importància del sector esportiu tant del competitiu com de l'esport per a tothom en el món econòmic, etc.)”.

Des de l’ACGEP volem donar públicament la més sincera enhorabona a l’INEF de Catalunya per la iniciativa en aquest projecte i traslladar-li la total predisposició de l’Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals per a contribuir en tot allò que esdevingui necessari.

Arxivat a: General, Socis

Patrocinadors de l'ACGEP